Edebiyat, Eleştiri

Kpss Ders Çalışma Metot 1

Kpss Ders Çalışma Metot 1

Merhaba sevgili okurlarım.

Sizlere bugün ekim ayından beri süren uzun yolculuğum olan kpss serüvenimle ilgili bazı eleştirilerimi sunmak istiyorum.

Öncelikli olan çok fazla bilgiye dayalı olması bu serüvende bizleri en çok yoran, üzen durumdur. Beni ve büyük çoğunluğu bilgi içeriği açısından korkutan tek ders tarih olsa gerek. Bu konuda çok insafsız tutum sergileniyor. Ben çalışmalarımı internet ortamında videolardan dinleyip, tekrar yaparak ilerletiyorum. Videolardaki tarih öğretmeni 36.000 tane bilgiden söz ediyor, bir hayli hayli fazla. Dinledim, tekrarladım, tekrarladım, tekrarlamalıyım. Kapasite meselesi değil bu. Bu durumda kronolojik akılda tutma, kodlama, kolaylaştırma, görsel öğretim, araştırma, pekiştirme vb herhangi birini kullansanız dahi 36.000 diyorum. Coğrafya dersinde "Anadolu coğrafyasından" sorumlu iken, neden tarihte tüm Türk tarihinden sorumluyuz. Bu benimkisi öğrenmeyi istememek, bir kolaya kaçış değil. Diyebilirsiniz eee yapanlar var, evet var. Buradan yapılabildiğini anlıyoruz ama bu durum görüneni değiştirmiyor.

Bir diğer eleştirim konu anlatımlı kitapları oluşturan yazarlardan bazılarına. Ülkede her ekonomik statüden insan olacağını düşünerek kitaplarda gereksiz gördüğünüz kısımları çıkartmayın, birden fazla kaynak almak zorunda bırakmayın aday bireyleri ve standardizasyon sağlamalısınız. Konu dağılımında ve konu içeriğinde mutabık değilsiniz. Bazı soruların cevapları da değişkenlik ediyor. Bu standardizasyonu,  tarihe duymanız gereken saygı açısından bile bu şekilde gerçekleştirmeniz önemle rica olunur. Bunu yapmadığınız takdirde kaynağa güven kaybedip, başka bir kaynaktan tekrara başladım. Neden mi? Bu yıl istediğim puanı alamamak ucuz iş gücü olarak benim 2 yılımı daha alır,lütfen bu bir hak.

Bir diğeri de ÖSYM'ye

Ben neden her sınavda matematik, geometri cevaplıyorum, hâlâ neden bunlara tabii tutuluyorum. Bu arada ben Kpss B grubuna giriyorum. Yıllar boyu denedi Ösym bu taktiği, her sınavda aynı konular mevcut sadece düzeyi değişiyor. Madem öyle geçmişte niye öğrendim, şu an kullanacaksam şu an öğrenseydim. Yorulduk artık yorma, kolaylaştır. Seçicilik bu değil, keşke seni de öğrenci grupları şeçebilse. Kpss sınav adayı arkadaşlarım, tarih çalışma metotları için önerilerim: dinle, oku baktın halen olmuyor yazarak çalış. Dertleşmeyi unutma, az kahve iç, stresin artmasın. İyi uyu ve beslen. Bağırmak bazen iyi geliyor. Şu ara çalışma yöntemim tarihte beni bocalattığı için ağlama aşamasındayım, yarın yanına otururum ve barışırız. K.Ş(24) ifadesiyle çok süründüren bir ilişkimiz var, beni ağlatsa da ondan ayrılamıyorum. 😶




Bi yoruma ne dersin ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir